Den glemte skuffes samlinger

Påklædnings dukker

Vores samlinger er ikke til salg

Mariedukker

 

Nok de mest kendet påklædningsdukker er Store og Lille Marie fra Mariekikspakkerne. De blev lanceret i 1940 af kiksefabrikken Jensen & Møller som reklame. Dukkerne var lagt ind i kikserullerne, men man kunne også få dem udleveret hos købmændene. De første dukker blev tegnet af Dorte Kortzau, senere i 40érne udkom et "nyt" sæt dukker, nu var de blevet mere moderniseret med tyndere skulderstropper og spidsere sko. Kjolerne lå i Mariekikspakkeren, de fleste kjoler var rødternet, specielt de første kjoler. Der er ca. 500 kjoler (tøjstykker) til Mariedukkerene. Ca. i 1951 udkom et nyt sæt Mariedukker, nu var Sortemarie også med (da de nu leveret chokoladekiks). Dukkerne er nu tegnet af Gerda Vinding. Arkene kunne man få udleveret hos købmanden.

Ugebladene Hjemmet og Fam.Journalen havde også tøj til Mariedukkerne. Den allersidste udgave af Mariedukkerne med de spidse sko, er først lavet i en udgave med runde sko og derefter i en med spidse skosnuder. Den har været i Ude og Hjemme, ellers har Marie kun været i Fam. Journalen og Hjemmet.

 

denglemteskuffes samlinger

De første Marie dukker tegnet af Dorte Kortzau

Marie kjoler i ugebladet Hjemmet (1949)

Marie kjoler fra Mariekiksepakkerne.

 

Der står.. Kjolen er til påklædningsdukken STORE MARIE. Hvis du ikke allerede har fået et dukkeark, hvor din mor handler, så skriv til os efter det.

 

På reklamen i siden står der... Vil du være medlem af Store Marie klubben.... Saml 10 kuponer som nedstående udfyld een af dem tydligt og send dem alle til vor adresse, - så er du medlem af STORE MARIE KLUBBEN - som du af og til skal høre nyt fra - og får straks gratis tilsendt det smukke klubmærke, der er en sød lille gengivelse af de festlige rødternede STORE MARIE og LILLE MARIE pakninger med påhæftet kvast og nål. Det kan fæstnes til kjolen eller blusen som mascot og ser ualmindelig fikst ud.

Marie kjole fra Mariekiksepakkerne.

 

Der står.. Kjolen er til påklædningsdukken LILLE MARIE. Hvis du ikke allerede har fået et dukkeark, hvor din mor handler, så skriv til os efter det.

Marie dukker tegnet af Gerda Vinding

Sorte Marie

Den sidste af Marie dukkerne tegnet af Gerda Vinding og er fra 1964. Hun er 17 cm høj. Hun har både været udgivet på ark og har været i ugebladene Fam.Journ og Hjemmet.

genoptryk af Mariedukkernes tøj

Genoptryk (1996) af tøj til Store Marie - Lille Marie og Sorte Marie